Avbytare: Håkan (in 55), Micke (in 60), Ceder (in 75)

Målet: Magnus ”Kogaren” Nilsson Se skytteligan>>

Jonas Nilsson
Joachim Mårtesson
Dagens bolljury: Tonny ”Gerrard” Nyman

Rapport:
Efter två raka förluster så tyckte vi att det var dags att börja plocka poäng igen. Men Vittskövle var heltaggade inför denna drabbning och lät oss inte spela den fotboll som vi kan. Förlusten skrevs till 3-1 och det är väl bara att konstatera att vi inte har det där lilla extra i spelet just nu. Kan nog sätta rätt många slantar på att det beror på att kontraktet varit i hamn sedan ett par veckor tillbaka. Men det ska sägas att Vittskövle hade allt att spela för idag och gjorde det väldigt bra i 90 minuter.

Första halvlek blev en ganska jämn och krampaktig historia. Vi började ganska piggt och höll spelet bra uppe inledningsvis. Men efter ett tag så börjar Vittskövles ”tokpress” ge resultat. Vi tappade mycket boll och när vi väl fick tag i den så hade man en gulklädd spelare som en blodigel i ryggen. Följden av detta blev att vi oftast skickade iväg bollen på vinst eller förlust mot våra anfallare, som oftast då hade en hopplös uppgift framför sig.

Efter en halvtimme tar Vittskövle ledningen, en boll landar på deras ”bjässe” i straffområdet. Han gör några av sina sedvanliga finter och vips så ligger bollen i målet bakom en chanslös Danne. Märkligt så lätt det kan se ut när han rinner igenom…

I andra halvlek så hinner det inte gå mer än 5 minuter förrän bollen ligger i vårt mål igen. Efter ett inlägg från vår vänsterkant så ”dimper” bollen ner på fötterna hos deras nyss nämnde anfallare som helt ostört kan lägga bollen i mål.

Efter detta baklängesmål så flyttar vi upp positionerna något. Vi byter in Håkan på innermittfältet som genast får fart på spelet lite. Han löpte som Vittskövles spelare gjorde och såg till så att övriga i ÖIF också fick luft under vingarna. Givetvis så berodde det också på att våra motståndare backade hem lite och bevakade sin ledning. Men inspirerade av Håkans inhopp så tog vi över spelet lite mer. Vi skapade några halvchanser men bollen ville inte rulla in i målet.

Men i den 79:e minuten så ställer vi om i en kontring, och efter ett fint samarbete med Ceder så kan ”Kogaren” avlossa stora kanonen utanför straffområdet helt otagbart för deras målvakt.

Glädjen varade i ungefär 3 minuter sen så låg bollen i vårt mål igen. Danne går ut för att plocka ner ett inlägg, men deras ”bjässe” (börjar bli tjatigt om honom nu) går upp och ger Danne en knuff som gör att han tappar bollen. Bollen landar på marken och rullas in i vårt mål. Kalldusch! De flesta i ÖIF ville väl att vi skulle ha frispark, men det tyckte inte den svartklädde herren. Nåja, några fler chanser skapades inte och vi fick inkassera vår tredje raka förlust.

Precis som i förra matchen så var det ganska svårt att hitta några ljusglimtar i Önneköp idag. Det blev mest kamp på planen och det brukar vi kunna hantera ganska bra, men tyvärr inte denna eftermiddag. Robin, Jocke och Jonas tycker jag ändå höjer sig över mängden något. Även Håkans inhopp var bra, och han förtjänar också ett plus i kanten.

Nu återstår endast en match för säsongen, den spelas hemma mot Löberöd nästkommande söndag. Då ska vi banne mig visa både oss själva och publiken varför vi är ett stabilt div 6 lag.

(Rapporten är skriven av Tonny Nyman, 21 sept 2008)